Linkuri accesibilitate

Intrarea interzisă în Rusia pentru sute de americani, inclusiv pentru Barack Obama


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov

Ministerul rus de Externe a interzis intrarea în țară a 500 de cetățeni americani, inclusiv a fostului președinte american Barack Obama, anunță serviciul de presă ministerial.

Interdicția a fost introdusă ca „măsură de retorsiune” față de sancțiunile anunțate de autoritățile americane vineri, 19 mai, împotriva a 46 de cetățeni ruși.

Lista publicată de Ministerul rus de Externe include lideri de la diferite niveluri ale puterii executive, membri ai Congresului, șefi de companii militare, analiști și cercetători de la organizații americane, jurnaliști, prezentatori de televiziune și experți.

„Este timpul ca Washingtonul să învețe că niciun atac ostil împotriva Rusiei nu va rămâne fără o reacție puternică”, se spune în comunicatul care însoțește noua listă.

Departamentul Trezoreriei SUA a adăugat 46 de cetățeni ruși pe lista de sancțiuni, printre care vicepremierul rus Victoria Abramcenko, ministrul Educației, Serghei Kravțov, ombudsmanul Tatiana Moskalkova și consilierul prezidențial rus Igor Levitin.

Șeful Departamentului de control al președintelui Federației Ruse, Dmitri Șalkov, directorul general al fondului de risc Interros Voskhod, Ruslan Sarkisov, rectorul Universității de minerit din Sankt Petersburg, Vladimir Litvinenko, ministrul Tineretului din Tatarstan, Rinat Sadykov, precum și miliardarul rus, coproprietar al Mercury Group, Igor Kesaev, au fost și ei trecuți pe noua listă a Departamentului Trezoreriei. De asemenea, autoritățile americane au impus restricții la export împotriva a 70 de companii și organizații asociate cu Rusia, inclusiv cele din Armenia și Kârgâzstan.

XS
SM
MD
LG