Linkuri accesibilitate

Iohannis promite până la 200 de mii de vaccinuri anti-Covid 19 pentru R. Moldova


Președintele României, Klaus Iohannis și președinta Maia Sandu la președinția de la Chișinău, 29 decembrie 2020.

Președintele român Klaus Iohannis a spus marți la Chișinău că țara sa este gata să trimită Republicii Moldova până la 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID 19.

România primește de duminică vaccinuri de la Uniunea Europeană.

Vorbind la o conferință de presă comună cu noua președintă din Moldova, Maia Sandu, Iohannis a mai spus că România și Moldova au adoptat marți o declarație comună de consolidare a parteneriatului strategic încheiat în urmă cu zece ani, reconfirmând „relația specială” dintre cele două țări, ca și parcursul pro-european al R. Moldova. Iohannis a vorbit, de asemenea, despre necesitatea „consolidării comunității de limbă, cultură și istorie” și promovarea patrimoniului cultural comun, european, al celor două țări. „Vă rog să contați pe ajutorul meu și al României, și felicitări”, i-a spus Iohannis Maiei Sandu.

Liderul de la București mai a spus că este în favoarea consolidării investițiilor românești în toate zonele Moldovei, indiferent de ce limbă se vorbește acolo, ca și pentru rezolvarea conflictului transnistrean fără să fie afectate aspirațiile de integrare pro-europeană ale Moldovei. Maia Sandu a spus că de vaccinurile primite din România vor beneficia prioritar lucrătorii medicali.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG