Linkuri accesibilitate

Ion Chicu şi… un nou partid!


Ion Chicu şi… un nou partid!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00

O ştire care mi s-a părut de-a dreptul bizară. Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, se gândeşte la posibilitatea înființării unui nou partid. La TV8, Chicu a precizat că noua formațiune va fi una de centru-dreapta și va avea drept obiectiv integarea europeană a țării și consolidarea societății. Fostul premier mai spune că “discuțiile cu oamenii l-au determinat să se gândească la posibilitatea schimbării lucrurilor în țară, prin crearea unui partid politic și accederea la putere”.

E genul de ştire care te lasă cu gura căscată şi pur şi simplu nu mai ai ce să spui. O să-mi reprim totuşi nedumerirea şi o să formulez câteva gânduri. Păi, având o puzderie de partide şi de partiduţe, fiind atacaţi de virusul nemilos, noi acum mai avem nevoie de un nou partid? Asta vor acum moldovenii sau poate totuşi vor să scape de urgia care a luat turaţii pe vremea când Chicu era premier?

Câtă lume va putea să adune Ion Chicu sub flamura noului partid?

Fireşte că domnul Chicu e liber să-şi facă partidul. Dar nu era mai simplu oare să intre în PSRM-ul care l-a tutelat atâta vreme? Sau dacă tot vrea să grăbească integrarea europeană, de ce nu intră în pro-europeanul PAS? Câtă lume va putea să adune Ion Chicu sub flamura noului partid? Nu cumva formaţiunea sa va fi la fel de insignifiantă ca multe altele?

Iar dacă vrea consolidarea societăţii, facerea unui nou partid, cu şanse incerte, e calea spre consolidare? Nu prea înţeleg ce vrea să facă domnul Chicu, nu înţeleg rostul unei noi formaţiuni acum . Dar poate vom mai trăi o vreme şi vom vedea noua minune partinică.

XS
SM
MD
LG