Linkuri accesibilitate

Iranul a acceptat controale la două locuri unde se bănuiește că au avut loc activități nucleare


Ali Akbar Salehi (stânga) și Rafael Mariano Grossi la o conferință de presă în Tehran, 25 august 2020.

Iranul a acceptat să permită controale la două locuri unde se bănuiește că au avut loc activități nucleare. Anunțul a fost făcut miercuri la Teheran în a doua și ultima zi a viztei în Iran a șefului Agenției internaționale pentru energie atomică, Rafael Grossi.

Într-o declarație comună semnată de Grossi și de Ali Akbar Salehi, șeful agenției nucleare iraniene se mai spune că a fost stabilită deja data inspecțiilor, fără însă a se preciza când anume vor avea loc.

Vizita lui Rafael Grossi în Iran, prima de când a preluat conducerea Agenției pentru energie atomică, a avut loc pe fundalul tensiunilor crescînde între această agenție și autoritățile iraniene legate de două situri controversate, pentru a se clarifica dacă aici au avut loc activități nucleare nedeclarate.

În iunie, consiliul de conducere al Agenției internaționale pentru energie atomică a adoptat o rezoluție care soma Iranul să permită fără întîrziere accesul la cele două Locații. Guvernul iranian susține că Agenția de la Viena nu are nici o bază legală pentru a inspecta locațiile respective.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG