Linkuri accesibilitate

Israel pregătește operațiuni terestre în Fâșia Gaza


Armata israeliană a spus, joi, că pregătește operațiuni terestre în Fâșia Gaza, continuând loviturile, ca răspuns la rachetele lansate de militanți în Israel. Tot joi, ministerul Sănătății din enclava dens populată și controlată de milițiile Hamas a spus că peste 70 de palestinieni au fost uciși în raidurile aeriene israeliene, care durează de peste două zile.

Șapte oameni au fost uciși în Israel, au spus autoritățile medicale israeliene. O rachetă lansată din Gaza a lovit o clădire în apropiere de Tel Aviv, rănind cinci oameni. În timp ce comunitatea internațională a exprimat îngrijorări în legătură cu posibila scăpare de sub control a luptelor izbucnite pe 10 mai, armata israeliană a spus că loviturile în Gaza pentru neutralizarea militanților vor continua.

Ministrul apărării, Benny Gantz, a spus că a dispus și „întăriri masive” pentru forțele de securitate care încearcă să reinstaureze calmul în localitățile cu populație mixtă evreiască și arabă. Gruparea Hamas a semnalat că este gata să continue luptele, liderul său politic, Ismail Haniyeh, spunând că este o confruntare cu durată nedeterminată.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG