Linkuri accesibilitate

În Italia, persoanele de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat anti-Covid riscă să fie amendate


Imagine generică

De marți, 1 februarie, în Italia, persoanele de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat anti Covid-19 cu schema completă sau cu a treia doză, booster, sunt pasibile să plătească oamendă de 100 de euro. Măsura este în vigoare până pe 15 iunie și se aplică tuturor rezidenților din Italia, indiferent de cetățenie.

De la începutul lui ianuarie, vaccinarea împotriva COVID-19 a devenit obligatorie în Italia pentru persoanele de peste 50 de ani. Începând cu 15 februarie, persoanele din această grupă de vârstă vor trebui, de asemenea, să prezinte la serviciu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală și vor fi obligate să lucreze de la distanță dacă nu vor putea prezenta o astfel de dovadă.


Angajații sub 50 de ani trebuie să prezinte de asemenea un test cu rezultat negativ. Cei care vor încălca această măsură sunt pasibili de amenzi situate între 600 și 1500 de euro.

Sunt schimbări și în ceea ce privește mersul la cumpărături. Începând de marți, clienții librăriilor, băncilor sau oficiilor vor trebui să prezinte cel puțin un test negativ pentru a putea intra. Regula nu se va aplica în supermarketuri și farmacii.

În Italia, țară cu circa 60 de milioane de locuitori, peste 70% din populație este vaccinată cu schema completă de două doze și peste 50% a primit deja și a treia doză, booster.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG