Linkuri accesibilitate

Italia intră din nou în lockdown, România prelungește starea de alertă sanitară


București, România, 11 martie 2021.

În România, începând de duminică 14 martie, se prelungește cu 30 de zile starea de alertă, a decis miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Printre noile restricţii propuse se numără interdicţia circulaţiei în intervalul orar 22:00 – 05:00 dar şi limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din staţiunile turistice montane în care se practică sporturile de iarnă.

„Se menţine obligaţia ca activitatea în creşe şi after-school-uri să se desfăşoare numai cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Educaţiei, al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al ministrului Sănătăţii.

Majoritatea regiunilor din Italia intră de duminică, 14 martie, din nou în lockdown, o măsură care va afecta peste 40 de milioane de oameni. Sunt incluse capitala Roma și centrul finanțelor italiene, Milano. Carantina, la nivel național, va fi în vigoare și de Paște. Decizia a fost luată de guvern vineri,după ce numărul noilor infecții cu Covid-19 a continuat să crească.

Școlile se închid din nou, la fel magazinele ne-esențiale, lumea va putea ieși din casă numai pentru a merge la lucru, la doctor sau din alte motive de urgență.

La începutul pandemiei de coronavirus, anul trecut, Italia a fost una din țările cele mai afectate – în total, numărul deceselor legate de Covid-19 se ridică acum la peste 100 de mii.

În Germania, directorul Institutului „Robert Koch” de boli infecțioase a declara vineri că țara „este lovită deja de al treilea val al pandemiei de coronavirus”. Cancelara Angela Merkel avertizase deja că relaxarea măsurilor de protecție sanitară , decisă săptămâna trecută, ar putea fi pripită, în fața unui noul val.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG