Linkuri accesibilitate

Iurie Țurcanu: Mai multe servicii publice online, mai puțină corupție


Cetățenii vor beneficia de mai multe servicii publice în regim online, mărind gradul de interacțiune cu autoritățile și reducând contactul cu funcționarii. „Digitalizarea serviciilor publice face corupția mai grea”, a declarat Iurie Țurcanu, vicepremier pentru digitalizare, transmite IPN, citând un interviu pentru „Vocea Basarabiei”.

„Digitalizarea serviciilor publice vine să sprijine administrația publică în interacțiunea cu cetățeanul. Dacă administrația publică este una așa cum este, nu neapărat cea mai eficientă, atunci prin digitalizare noi vom optimiza anumite lucruri. Ar trebui să fie luate o serie de măsuri în complex și implementate în deplina lor amploare, astfel încât să resimțim niște schimbări calitative”, a menționat vicepremierul pentru digitalizare în cadrul interviului citat de IPN.

Potrivit lui Iurie Țurcanu, procesul de digitalizare este abia la început de cale: „Scopul nostru este ca să digitalizăm toate serviciile pentru a fi accesibile de oriunde, avem toate șansele ca într-un an jumătate-doi să fim o țară digitalizată cu servicii accesibile de oriunde și nu doar pentru moldovenii din republică, dar și din diasporă.”

XS
SM
MD
LG