Linkuri accesibilitate

Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov, audiați de procurorii anticorupție


Procuratura Generală a anunțat că deputatul Petru Jardan a fost audiat de procurorii anticorupție, în calitate de bănuit de „abuz de serviciu”, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în faza concesionării. Procurorii au efectuat percheziții la domiciliul deputatului și la biroul său de la sediul Companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov au fost reținuți luni, pentru 72 de ore, imediat după ce Parlamentul le-a ridicat imunitatea.

Procuratura generală a mai anunțat că astăzi urmează să fie audiat și Ulanov, vizat în dosarul „frauda bancară” și acuzat de „escrocherie” și ”spălare de bani”, în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

În comunicatul Procuraturii se amintește că această etapă a procesului penal nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție a persoanei. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG