Linkuri accesibilitate

Joe și Jill Biden au primit-o pe Prima doamnă a Ucrainei la Casa Albă


Președintele SUA Joe Biden și Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska la Casa Albă, Washington, 19 iulie 2022

Președintele SUA, Joe Biden, și soția sa, prima doamnă Jill Biden, au întâmpinat-o pe prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, la Casa Albă, la 19 iulie. Soția lui Volodimir Zelenski se află într-o vizită la înalt nivel la Washington în această săptămână.

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Jill Biden s-au îmbrățișat în fața Casei Albe după ce aceasta a sosit într-un SUV negru. Președintele i-a dăruit un buchet în care se afla și o floarea-soarelui, floarea națională a Ucrainei.

Cele două prime doamne au pozat pentru fotografii înainte de o întâlnire în care au discutat modul în care SUA încearcă să-i ajute pe ucrainenii care suferă din punct de vedere mintal și emoțional din cauza războiului. Zelenska a întâlnit-o, pentru prima dată, pe Jill Biden în luna mai, când aceasta a călătorit în vestul Ucrainei în timpul unui turneu european. Jill Biden a declarat că, de la vizita sa în Ucraina, a vorbit cu echipa sa despre cum să ajute la abordarea problemelor de sănătate mintală pentru mamele și copiii care au suferit atrocitățile războiului.

Volodimir Zelenski a declarat că se așteaptă la „rezultate semnificative” de la întâlnirile soției sale la Washington. În plus față de întâlnirea cu Jill Biden, Olena Zelenska urmează să vorbească în fața legislatorilor într-un auditoriu din Capitoliu pe 20 iulie. Ea a vizitat Departamentul de Stat pe 18 iulie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG