Linkuri accesibilitate

Joe Biden încheie Convenția Democrată cu promisiunea de a reuni America


Joe Biden și Kamala Harris, candidații democrați în alegerile prezidențiale americane din noiembrie, 20 august 2020

În Statele Unite, în ultima zi a Convenției Naționale a Partidului Democrat, candidatul democrat la președinție, Joe Biden a ținut un discurs programatic în care și-a prezentat viziunea despre viitorul Americii.

„America este o idee, cea mai puternică idee din istorie, o viziune care dă speranță” a declarat Biden în discursul ținut la încheierea unei Convenții organizată online, din cauza pandemiei de coronavirus. Biden a promis să reunească America, profund divizată în acest moment – consideră democrații – pe criterii politice, etnice, religioase și economice, după patru ani ai administrației Trump.

În discursul său, Biden a evidențiat o serie de măsuri fiscale și sociale pe care vrea să le ia pentru a aduce mai multă echitate în societatea americană. „Dacă ajung președinte, o să apăr sistemul de asigurări sociale și de sănătate” a promis candidatul democrat, care a evitat însă să intre în detalii, pentru a nu fi acuzat de oponenții republicani, că duce o politică influențată de aripă de extrema-stângă a partidului.

La 77 de ani, Joe Biden este cel mai în vârstă candidat la președinție. Partenera sa în această cursă electorală este senatoarea de California, Kamala Harris (55 de ani), prima femei de culoare care candidează la funcția de vicepreședinte.

Săptămâna viitoare are loc Convenția Națională a Partidului Republica la care va fi confirmată oficial candidatura lui Donald Trump, alături de vicepreședintele Mike Pence, pentru un al doilea mandat. Trump a lăsat de înțeles că și-ar putea ține discursul programatic pe peluza Casei Albe, ceea ce ar putea fi un conflict de interese. În principiu, constituția interzice utilizarea resurselor federale în scopuri electorale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG