Linkuri accesibilitate

Joe Biden a aprobat un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina


Președintele Statelor Unite a aprobat un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, între care elicoptere, artilerie, muniții și alte tipuri de armament, pentru a ajuta această țară să lupte împotriva invaziei rusești.

Biden a anunțat noul pachet de asistență pe 13 aprilie, după o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și după ce ministerul rus al Apărării a pretins că mai mult de 1.000 de militari ucraineni s-ar fi predat forțelor ruse la Mariupol.

Biden a precizat că ajutorul militar american conține „sisteme militare foarte eficiente puse deja la dispoziție și noi capacități pe măsura asaltului mai amplu pe care-l așteptăm ca Rusia să-l lanseze în estul Ucrainei”.

Șeful administrației de la Washington a adăugat că țara sa va continua să ușureze trimiterea de arme spre Ucraina din partea aliaților și partenerilor Americii din toată lumea.

Autoritățile de la Moscova susțin că în afara presupusei depuneri a armelor de către militarii ucraineni de la Mariupol, forțele rusești ar fi preluat controlul asupra acestui oraș, port strategic ucrainean de la Marea Azov. Autoritățile ucrainene au spus că nu pot comenta/confirma în legătură cu predarea militarilor ucraineni de la Mariupol.

Dar dacă acest fapt se confirmă, el va fi o lovitură uriașă pentru eforturile ucrainene de a apăra Mariupol, ce a fost scena unor lupte crâncene după ce Rusia a pornit războiul contra Ucrainei pe 24 februarie.

XS
SM
MD
LG