Linkuri accesibilitate

Președintele american Joe Biden se vaccinează cu a treia doză anti-Covid


La Casa Albă, în fața camerelor de televiziune, președinte american Joe Biden primește a treia doză de vaccin anti Covid-19, Washington, SUA, 27 septembrie 2021.
La Casa Albă, în fața camerelor de televiziune, președinte american Joe Biden primește a treia doză de vaccin anti Covid-19, Washington, SUA, 27 septembrie 2021.

Președintele american, Joe Biden, a primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19. În fața camerelor de televiziune, Biden a declarat că a treia doză sau așa numitul supra-rapel este important dar mai important este ca cât mai mulți americani sp se vaccineze.

Biden a spus că o minoritate care încă nu s-a vaccinat anti Covid provoacă „o groază de daune pentru restul țării”. „Suntem în pandemia celor nevaccinați” a declarat între altele președintele american.

Aproximativ 65% dintre cei cu vârsta de 12 ani și peste - vârstele eligibile pentru vaccinare - sunt complet vaccinați. Aproximativ trei sferturi dintre americanii eligibili au avut o primă doză.

Statele Unite au început să ofere a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech pentru milioane de americani mai în vârstă și vulnerabili pe 24 septembrie, după ce agențiile federale de sănătate au aprobat supra-rapelul.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au aprobat doza suplimentară pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pentru rezidenții căminelor de bătrâni, lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani care au probleme grave de sănătate.

Aproximativ 60 de milioane de americani sunt acum eligibili pentru a treia doză , a spus Biden săptămâna trecută. Doza suplimentară este disponibilă celor care sunt eligibili la cel puțin șase luni de la ultima vaccinare. În acest moment, este vorba de aproximativ 20 de milioane de oameni.

Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit prima doză pe 21 decembrie și a doua doză trei săptămâni mai târziu, pe 11 ianuarie.

XS
SM
MD
LG