Linkuri accesibilitate

Joe Biden semnează legea căsătoriilor gay la o ceremonie la Casa Albă


Președintele Statelor Unite Joe Biden a invitat mii de persoane să sărbătorească la Casa Albă semnarea unei legi care permite căsătoriile gay în prezența unei mulțimi bipartizane, semn că acceptarea uniunii oficiale între persoane de același sex în America este în creștere, relatează Associated Press.

Vor fi prezenți legislatori republicani și democrați, precum și prima doamnă Jill Biden, vicepreședinta Kamala Harris cu soțul ei Doug Emhoff. Casa Albă a promis și un concert, dar a încercat să păstreze suspanse-ul, și nu a anunțat cine anume va concerta.

Va fi prezent și proprietarul barului ClubQ, un bar de noapte gay din Colorado, și doi supraviețuitori ai atacului de luna trecută la ClubQ, în care cinci oameni au fost uciși. Autorul atacului a fost pus sub acuzare pentru crimă provocată de ură.

La ceremonia de la Casa Albă sunt prezente și mai multe persoane care au ajutat prin procese inițiate în justiție la recunoașterea în America a dreptului la căsătorie al persoanelor de același sex.

Noua lege este menită să apere căsătoriile gay în cazul în care Curtea Supremă a Statelor Unite revine asupra deciziei sale din procesul Obergefell v. Hodges, din 2015, care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex la nivel federal.

„Congresul a reinstaurat o măsură de securitate pentru milioane de căsnicii și familii”, a spus Biden când legislația a fost aprobată de Congres săptămâna trecută. „Ei au dat de asemenea speranță și demnitate la milioane de tineri din toată țara care pot crește știind că guvernul lor va recunoaște și va respecta familiile pe care le întemeiază”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG