Linkuri accesibilitate

Joe Biden vrea o unitate „totală” între aliații occidentali în privința crizei din Ucraina


Între Rusia și aliații occidentali, în special Statele Unite, continuă schimbul de acuzații privind cine ar alimenta mai mult tensiunile în criza ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al Kremlin-ului, Dmitri Peskov a avertizat din nou că mișcările și declarațiile Statelor Unite sunt cele care agravează situația, după ce Washington-ul a pus în alertă aproximativ 8.500 de militari pentru desfășurarea în Europa, în cazul unui atac al Rusiei împotriva Ucrainei.

Pe de altă parte, președintele american Joe Biden încearcă să cimenteze o unitate „totală” între aliații occidentali în privința crizei din Ucraina.

Citiți pe pagina NATO mai multe articole pe această temă

Occidentul acuză Rusia că a masat în jur de 100.000 de soldați sau mai mult la granița cu Ucraina, fără nici un motiv plauzibil, în timp ce Rusia susține că nu ar face decât să răspundă la provocările Statelor Unite și NATO, cum ar fi anunțul de luni al președintelui Biden că pune militari în alertă pentru o eventuală desfășurare în Europa de est.

Biden a spus, după o convorbire tot luni, de 80 de minute cu liderii europeni, că există „unanimitate totală” cu privire la modul de a trata cu Rusia.

Comentariile președintelui american au venit după ce purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, anunțase punerea „în alertă sporită” a până la 8.500 de militari americani, reacție la informațiile că „rușii nu au nici o intenție serioasă să reducă tensiunile”.

Militarii americani ar urma să sprijine Forța de reacție rapidă NATO.

XS
SM
MD
LG