Linkuri accesibilitate

Premierul britanic Boris Johnson i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că orice incursiune în Ucraina ar fi o tragică greșeală


Premierul Marii Britanii Boris Johnson (s) și președintele Federației Ruse Vladimir Putin (d) discutând la Berlin, ianuarie, 2020

Premierul Marii Britanii Boris Johnson i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că orice incursiune a Rusiei în Ucraina ar fi o tragică greșeală, în condițiile în care Statele Unite se pregătesc să trimită mii de trupe în Europa pentru a-și întări aliații NATO. Johnson și Putin au discutat telefonic miercuri, 2 februarie, pe fundalul eforturilor diplomatice de a reduce tensiunile internaționale cauzate de concentrarea trupelor ruse la granița cu Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului lui Johnson a declarat că prim-ministrul britanic „și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la acțiunile ostile ale Rusiei la granița cu Ucraina” și a subliniat necesitatea de a găsi o soluție care să „respecte atât integritatea teritorială, cât și dreptul la autoapărare al Ucrainei”.

Într-o declarație a Kremlinului se menționează că președintele rus Vladimir Putin i-a spus lui Boris Johnson că NATO „se ascunde în spatele” politicii „ușilor deschise”, care ar „contrazice principiul fundamental al indivizibilității securității”. În declarație se mai arată că Putin a acuzat Ucraina de „sabotarea cronică” a acordurilor de pace de la Minsk privind soluționarea conflictului în curs din estul Ucrainei, unde au fost ucise peste 13 mii de persoane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG