Linkuri accesibilitate

Judecătoriile Ungheni și Bălți selectate pentru un proiect USAID


Judecătoria Ungheni și Judecătoria Bălți au fost selectate pentru un proiect-pilot menit să îmbunătățească activitatea judecătoreasca intitulat „Instanțe Judecătorești Model”, proiect lansat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Șefa adjunctă a Ambasadei SUA în Republica Moldova, Laura Hruby, a declarat că lansarea proiectului este un nou exemplu al parteneriatului dintre SUA și Republica Moldova. La fel, este continuat parteneriatul cu judecătoriile Moldovei pentru a crea centre judiciare de excelență, care pot să ofere servicii comunităților din care fac parte. „Statele Unite au fost și vor rămâne un partener de încredere al Moldovei în aceste eforturi. Ne-am angajat să colaborăm cu autoritățile Moldovei pentru a ne asigura că sistemul judiciar ia decizii independente, bazate pe lege și Constituție, fără implicarea forțelor politice externe. Așteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatele proiectului. Credem că acest proiect va avea un impact semnificativ asupra sistemului judiciar din Moldova”, a spus doamna Laura Hruby.

Șeful Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander, a declarant că accesul la justiție și supremația legii reprezintă sectoarele strategice de asistență USAID pentru Republica Moldova. „Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” reprezintă o investiție de 5,6 milioane de euro, fiind parte a unei contribuții mai mari planificată pentru sectorul justiției în următorii ani. Cetățenii Republicii Moldova au comunicat foarte clar că accesul la o justiție echitabilă și transparentă reprezintă o prioritate, că ei au obosit de corupție”, a spus el.

Prezent la eveniment, ministerul justiției, Sergiu Litvinenco, a vorbit despre nevoia întăririi statului de drept in Moldova și a apreciat sprijnul American pentru reformarea justiției.
Proiectul USAID „Instanțe Judecătorești Model” își propune să susțină instanțele judecătorești în realizarea și menținerea statutului de instanță-model, prin servicii îmbunătățite pentru public și să acorde asistență pentru facilitarea schimbărilor necesare în vederea sporirii eficienței, performanței și calității serviciilor judecătorești din Moldova, scrie agenția IPN.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG