Linkuri accesibilitate

„Sunt o fire ambițioasă, hotărâtă, activă, decisă și îmi doresc din suflet să fac lucruri bune pentru oamenii din localitate”


Aliona Buzilă
Aliona Buzilă

„Jurnal săptămânal” la Europa Liberă, cu Aliona Buzilă.

Aliona Buzilă: născută la 31 iulie 1972, în satul Mihailovca, raionul Cimișlia. Actualmente locuieşte în Ialoveni. Absolventă a Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. De 26 de ani activează în calitate de specialist al Cancelariei, SA „Moldtelecom”. Din 2017 a aderat la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Luni

E dimineata. Cu greu ma ridic din pat. Din toate zilele saptamanii lunea este ziua care nu mi-a placut niciodata. Dar azi este o zi mai deosebita. Vreau sa ajung la serviciu sa impartasesc colegelor experienta care am trait-o vineri, participind la o simulare de dezbateri destinata alegerilor locale. Acestea au fost organizate de minunatele doamne de la Academia de Liderism Femenin „Women 4 Leadership”. Sunt una din beneficiarele acestui program. Aici ne dezvoltam abilitatile de a fi lider in comunitatile din care facem parte. Seara m-a sunat sora mai mica sa-mi comunice o veste importanta despre investigatiile facute. Este doctorita. Cu parere de rau, boala nu alege. Dar totul este in voia lui Dumnezeu.

Marti

5.30 este ora cind ma trezesc in fiecare dimineata. Imi place mult sa stau la geam si sa savurez cafeluta. E o dimineata racoroasa, dar privelistea este superba, totul este verde. E ora mesei, merg la gara de nord sa transmit un pachet. Iau microbusul si inca o data ma conving ca mai avem mult de muncit la capitolul cultura si respect. Intorcindu-ma la serviciu, trecem pe linga Ambasada Romaniei. Cu regret, constat ca oamenii mai continua sa-si faca actele pentru a parasi Moldova. Sper din suflet ca va veni timpul cind toti cei plecati vor reveni acasa. Sunt telefonata de o Doamna extraordinara, Valentina Ursu, de la Radio Europa Libera Moldova, care imi comunica ca este publicat interviul meu. Este primul meu interviu. Nu am rabdare sa ajung mai repede la serviciu si sa-l ascult. Imi dau seama ca se putea si mai bine. Dar omul cit traieste invata.

Miercuri

Dimineata. Pentru luna iulie timpul este racoros. La ora mesei am iesit putin sa ma plimb, in fata mea trece o mamica cu fetita ei de vreo patru anisori. Este dojenita de mama, lacrimile picura pe obrajorii ei. Oare cind vom intelege ca copii cresc foarte repede si trebuie sa pretuim orice clipa alaturi de ei. Dar realizam acest fapt atuci cind ei pleaca de linga noi. Deschid messenger-ul si gasesc un mesaj de la o doamna necunoscuta care, dupa ce a ascultat interviul meu, ma roaga sa o ajut cu un sfat la solutioinarea problemei cu care se confrunta ani de zile si care are tangenta cu serviciile prestate de compania noastra. Ii sugerez sa se adreseze cu o scrisoare oficiala pe numele conducerii si ca o voi tine la control. Dupa reactia dnei inteleg ca nu prea era increzuta ca voi acorda atentie la mesajul ei. Dar sunt o fire receptiva si mereu incerc sa ajut in masura posibilitatilor.

Joi

Este ora mesei. Merg la oficiul postal sa-mi achit factura pentru lumina. Trec pe linga o matusica care sta cu capul in jos si cerseste. O priviresc si vad ca e o femeie ingrijita si timida. Mi se stringe inima. Oare va veni si ziua cind sarmanii pensionari nu vor mai fi nevoiti sa cerseasca pentru o bucatica de paine. Deschid netul si citesc stirile. Aflu ca in sfirsit Eduard Harujen a binevoit sa-si dea demisia din functia de procuror general.

E seara. Merg in vizita la parinti. Acolo este feciorul cel mic, Ionut, care sta in vacanta de vara la bunei si scumpele mele nepotele.

Vineri

E dimineata. Cit este de bine in sat. Aer curat, ciripitul pasarilor si liniste.

Ador ziua de vineri. Ultima zi din saptamina, inainte - doua zile de odihna. Dar aceste zile voi fi ocupata la un seminar organizat de IRI, destinat pregatirii pentru alegerile locale. Voi candida la functia de consiliera locala la alegerile din 20 octombrie 2019. Sunt o fire ambitioasa, hotarita, activa, decisa si imi doresc din suflet sa fac lucruri bune pentru oamenii din localitate.

XS
SM
MD
LG