Linkuri accesibilitate

O jurnalistă rusă acuzată că a răspândit „falsuri”, internată într-un spital de psihiatrie


Maria Ponomarenko

Jurnalista rusă Maria Ponomarenko, reținută în aprilie la Sankt Petersburg sub acuzația de discreditare a forțelor armate ruse prin postări „false” pe rețelele de socializare despre războiul din Ucraina, a fost transferată la un spital psihiatric din Siberia, a anunțat avocatul acesteia pe 2 iulie.

Avocatul Serghei Podolski spune că Ponomarenko va fi evaluată la Spitalul clinic psihologic din Altai timp de 28 de zile. Ponomarenko locuiește și lucrează în orașul Barnaul din regiunea Altai și este mama a doi copii mici. Ea a fost transferată de la Sankt Petersburg la Barnaul la sfârșitul lunii trecute. „Astăzi am fost acolo și am predat un pachet pentru ea”, a declarat pentru RFE/RL Yana Drobhokhod, o activistă din Novosibirsk, . „Nu i se permite să primească scrisori sau vizite de la rude ci doar să se întâlnească cu avocații ei”.

Maria Ponomarenko riscă până la 10 ani de închisoare pentru o postare pe Telegram despre bombardarea de către Rusia a unui teatru din orașul ucrainean Mariupol, în care au fost uciși sute de civili. O lege rusă adoptată în martie incriminează difuzarea de informații „false” care „discreditează forțele armate”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG