Linkuri accesibilitate

Jurnalist condamnat în Belarus pentru participare la protest


Aleh Hruzdzilovich, fost corespondent al Europei Libere în Belarus
Aleh Hruzdzilovich, fost corespondent al Europei Libere în Belarus

Cunoscutul ziarist din Belarus Aleh Hruzdzilovich a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că ar fi participat la unul din numeroasele proteste la care se cere demisia lui Alexandr Lukașenka.

Judecătoarea Marina Iarohina, de la judecătoria districtului Frunze al Minskului, l-a găsit pe jurnalistul veteran, de 61 de ani, fost corespondent al Europei Libere, vinovat de a fi participat la un miting neautorizat, pe 25 octombrie.

Hruzdzilovich s-a declarat nevinovat, insistând că se afla la demonstrație în calitate de reporter al ziarului Narodnaya Volya. El a spus că avea vestă cu inscripția PRESA și permis de jurnalist.

Jurnalistul avea probleme mai vechi cu autoritățile de la Minsk. El a lucrat timp de 25 de ani în calitate de corespondent al Europei Libere în Belarus. După ce Ministerul de externe de la Minsk a refuzat în august să-i prelungească acreditarea, ca și altor 3 corespondenți ai EL, și-a suspendat cooperarea cu EL și a început să lucreze pentru alte organizații de presă din Belarus.

XS
SM
MD
LG