Linkuri accesibilitate

Jurnalista rusă Marina Ovseannikova a relatat de la Palanca pentru publicația germană Welt


Jurnalista Marina Ovseannikova, fosta angajată a postului TV de stat Pervîi Kanal din Rusia, a relatat pentru publicația germană Welt de la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Palanca. Ovseannikova a postat reportajul realizat la Palanca pe Facebook, unde a scris că declarațiile autorităților ruse potrivit cărora drepturile populației vorbitoare de limbă rusă din regiunea transnistreană ar fi încălcate sunt o minciună.

Ovseannokova a mai spus că „Moldova este cea mai săracă țară din Europa. Sunt sute de mii de refugiați din Ucraina aici. (...) Nimeni, nici în Moldova, nici în Transnistria nu dorește o escaladare a conflictului”. „Oamenii se roagă pentru pace. Locuitorii Moldovei ajută zilnic refugiații din Ucraina”, a mai scris jurnalista rusă pe Facebook.

Protest anti-război la buletinul de știri al televiziunii de stat ruse
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00

În seara de 14 martie, Marina Ovseeannikova a apărut în direct în timpul unui buletin de știri la televiziunea rusă de stat Pervîi Kanal, purtând o pancartă pe care era scris un mesaj împotriva războului purtat de Rusia în Ucraina. Jurnalista a fost reținută după incident, a fost amendată cu 30.000 de ruble, iar câteva zile mai târziu a plecat în Occident, a devenit corespondenta publicației germane Die Welt.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG