Linkuri accesibilitate

Qatarul colaborează cu talibanii din Afganistan pentru redeschiderea aeroportului din Kabul


Aeroportul din Kabul, Afganistan, 31 august, 2021
Aeroportul din Kabul, Afganistan, 31 august, 2021

Ministrul de externe al Qatarului a declarat că țara sa colaborează cu talibanii din Afganistan pentru a redeschide aeroportul din Kabul „cât mai curând posibil”. Dar deocamdată nu există „nicio indicație clară” despre momentul în care aeroportul își va relua operațiunile normale, a precizat Mohammad bin Abdulrahman al-Thani în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său britanic Dominic Raab, în capitala Qatarului, Doha, pe 2 septembrie.

Cei doi s-au întâlnit pe fundalul eforturilor internaționale pentru reluarea activității aeroportului din Kabul așa încât străinii și afganii îngrijorați de preluarea puterii în Afganistan de către talibani să poată să plece din țară. „Sperăm că în următoarele zile vom auzi vești bune”, a mai spus ministrul de Externe din Qatar. Televiziunea Al-Jazeera citează un oficial al aviației civile afgane spunând că zborurile interne de pe aeroportul din Kabul vor fi reluate pe 3 septembrie, dar că reînceperea zborurilor internaționale va „lua timp”.

Statele Unite și aliații lor au reușit să evacueze peste 123 000 de străini și afgani din Kabul între 14 și 31 august, când s-a încheiat și retragerea forțelor americane din Afganistan după o prezență militară de două decenii. Dar nu au reușit să evacueze toți străinii și afganii care au lucrat pentru forțele internaționale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG