Linkuri accesibilitate

Kazahstan | Circa 200.000 de străini au cerut numere de identificare individuală în ultima lună


Ruși la frontiera cu Kazahstanul, fugind de mobilizarea pentru războiul din Ucraina
Ruși la frontiera cu Kazahstanul, fugind de mobilizarea pentru războiul din Ucraina

Aproximativ 200.000 de străini au solicitat numere de identificare individuală (IIN) în Kazahstan pentru a putea lucra și avea conturi bancare în această națiune din Asia Centrală.

Reacția rușilor de rând la anunțul privind mobilizarea parțială
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:10 0:00

Cetățenii ruși au migrat în masă în Kazahstanul vecin, după ce Moscova a anunțat în septembrie o mobilizare parțială pentru războiul din Ucraina. Ministrul adjunct kazah al dezvoltării digitale Aset Turisov, care a oferit informația jurnaliștilor pe 26 octombrie, nu a precizat câți dintre solicitanți erau cetățeni ruși, dar oficialii kazahi afirmaseră anterior că aproape 300 000 de cetățeni ruși au intrat în Kazahstan din 21 septembrie, iar jumătate dintre ei au rămas în țară.

La 26 octombrie, Ministerul kazah al Protecției Sociale din Kazahstan a declarat că, din 21 septembrie, pe lângă cetățenii ruși care au solicitat rezidență permanentă, aproape 600 de cetățeni ruși de origine kazahă au profitat de legea kazahă privind relocarea etnicilor kazahi din străinătate și au primit statutul de rezident și drepturi de muncă în țară.

Sute de mii de cetățeni ruși au părăsit țara, refugiindu-se, în principal, în Kazahstan, Georgia, Mongolia și Turcia, de la începutul mobilizării parțiale pentru războiul din Ucraina.

XS
SM
MD
LG