Linkuri accesibilitate

Kiev și Nikolaev, țintele unor noi atacuri cu rachete rusești


Oamenii se adăpostesc într-o stație de metrou în timpul unui atac cu rachete rusești în Kiev, Ucraina, 11 octombrie 2022
Oamenii se adăpostesc într-o stație de metrou în timpul unui atac cu rachete rusești în Kiev, Ucraina, 11 octombrie 2022

Rusia a atacat importante elemente din infrastructura Kievului, capitala Ucrainei, și a lansat atacuri cu rachete asupra orașului Nikolaev din sudul țării pe 13 octombrie, la o zi după ce Adunarea Generală a ONU a aprobat cu o majoritate covârșitoare o rezoluție care califică drept „ilegală” anexarea teritoriului ucrainean de către Moscova, iar aliații Ucrainei s-au angajat să acorde mai mult ajutor militar.

Guvernatorul regional al Kievului, Oleksi Kuleba, a declarat că loviturile au fost provocate de drone kamikaze de fabricație iraniană. Salvatorii s-au grăbit să ajungă la fața locului, dar nu se știe deocamdată dacă s-au înregistrat victime.

Kirilo Timoșenko, adjunctul șefului biroului prezidențial al Ucrainei, a declarat că dronele au lovit importante instalații de infrastructură. În Nikolaev, bombardamentele din timpul nopții au distrus o clădire de apartamente, în timp ce luptele au continuat de-a lungul frontului de sud al Ucrainei. Nu se știe deocamdată dacă sunt victime.

Nikolaev, centru de construcții navale și port pe fluviul Bug, care se varsă în Marea Neagră, a fost bombardat intens pe tot parcursul războiului.

Rachetele rusești au lovit, de asemenea, orașul Nikopol, din sudul regiunii Dnipropetrovsk, a informat șeful administrației regionale, Valentin Reznicenko. Ultimul val de lovituri aeriene care durează de de patru zile fără întreruperi a avut loc la scurt timp după ce, pe 12 octombrie, mai mult de trei sferturi din cei 193 de membri ai Adunării Generale a ONU au votat în favoarea unei rezoluții care a calificat drept ilegală confiscarea de către Moscova a patru regiuni ucrainene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG