Linkuri accesibilitate

Ucraina respinge un atac „masiv” al dronelor rusești în Kiev, Zaporojie și Lvov


O explozie pe cerul Kievului în timpul unui atac cu drone rusești în dimineața zilei de 20 iunie.

Apărarea antiaeriană a capitalei ucrainene a respins în cursul nopții un atac „masiv” al dronelor rusești, distrugând aproximativ 20 de drone de fabricație iraniană, a declarat guvernatorul regiunii Kiev la începutul zilei de 20 iunie.

Administrația militară a orașului Kiev informează că, în noaptea de 19 spre 20 iunie, forțele de apărare aeriană au detectat și distrus aproximativ 20 de drone lansate de Rusia în spațiul aerian din jurul Kievului.

„Un alt atac aerian masiv asupra capitalei. De data aceasta inamicul a folosit vehicule aeriene fără pilot, potrivit informațiilor preliminare - muniție de baraj Shahed. Acesta este al doilea atac al dronelor iraniene asupra Kievului de la începutul lunii și primul în ultimele 18 zile”, a declarat Serhi Popko, guvernatorul regiunii Kiev.

„Conform tacticii obișnuite pentru atacurile în masă cu drone, dronele au intrat în capitală în valuri, urmând cursuri diferite. Alerta aeriană a durat mai mult de trei ore”, a adăugat el.

La începutul zilei de astăzi, reprezentanții autorităților din Zaporojie și Lvov au transmis informații despre efectele atacurilor. În Zaporojie, țintele au fost comunicațiile, locuințele, unitățile și echipamentele întreprinderilor agricole, precum și un popular spațiu de odihnă și divertisment, informează șeful Administrației militare regionale din Zaporojie, Iuri Malașko.

În același timp, guvernatorul regiunii Lvov, Maksim Kozițki, a declarat că, potrivit datelor preliminare, în Lvov a fost lovit un important obiectiv de infrastructură. Nu s-au înregistrat victime în ambele regiuni.

Nu a fost singurul atac din seara trecută. Statul Major General al Forțelor Armate informează că, în noaptea de 19 spre 20 iunie, trupele ruse au lansat un alt atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. „Șapte rachete S-300 au fost folosite de ocupanți în Zaporojie și în împrejurimile sale - informațiile sunt în curs de clarificare”, se arată în raport.

Trupele rusești au intensificat atacurile asupra Ucrainei , în special asupra Kievului, de la începutul lunii mai, folosind rachete și drone.

Institutul american pentru studierea războiului a precizat că forțele rusești au intensificat loviturile pe teritoriul Ucrainei, în special în zonele de dincolo de zona frontului, ceea ce face parte „dintr-o nouă campanie aeriană rusă în Ucraina, menită să reducă capacitatea Ucrainei de a desfășura operațiuni de contraofensivă pe termen scurt”.

XS
SM
MD
LG