Linkuri accesibilitate

Kievul afirmă că Rusia plănuiește o nouă ofensivă


Ucraina a anunțat că Moscova se pregătește o să atace orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski, Krivoi Rog.

Rusia a bombardat mai multe părți ale Ucrainei, provocând victime și pagube. Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Donețk din estul țării, a declarat pe Telegram că, în ultimele 24 de ore, au fost uciși trei civili și alți cinci au fost răniți în Bahmut, Marinka și Șevcenko.

Guvernatorul regiunii Sumi de la granița cu Rusia, Dmitro Jivițki, a declarat că trei orașe au fost bombardate de forțele rusești pe 3 august, care au lansat cu această ocazie 55 de rachete. Nu există răniți, dar au fost avariate case și spații comerciale. Jivițki a declarat că opt proiectile de artilerie au lovit părți rezidențiale ale localității Krasnopilska. Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat în informarea din 4 august că Rusia a început să creeze un grup de atac în direcția Krivoi Rog și că ar putea pregăti noi operațiuni ofensive în sudul Ucrainei. Orașul Krivoi Rog, unde se află un important combinat siderurgic și unde a crescut Zelenski, se află la aproximativ 50 de kilometri de linia de front din sud.

Ministerul britanic al Apărării spune în buletinul său zilnic de informații că Ucraina a continuat să lovească ținte militare rusești cu rachete și lovituri de artilerie care au vizat fortificații, trupe, baze de sprijin logistic și depozite de muniții pe toată linia frontului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG