Linkuri accesibilitate

Kievul va cere NATO mai mult sprijin militar și sancțiuni economice împotriva Rusiei


Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba
Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba

Kievul a spus că va cere NATO să-i ofere mai mult sprijin militar și să pregătească sancțiuni economice împotriva Rusiei pentru a descuraja vreun nou atac rusesc asupra Ucrainei.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba le-a vorbit jurnaliștilor la Riga, unde omologii săi din NATO au încheiat la 1 decembrie o reuniune de două zile.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat în urma reuniunii că Statele Unite au serioase îngrijorări în legătură cu faptul că Rusia ar putea plănui o operațiune militară contra Ucrainei. El a avertizat Moscova că se va confrunta cu sancțiuni economice drastice dacă un astfel de atac ar avea loc.

Ucraina care cere să fie primită în NATO spune că Rusia a masat zeci de mii de militari și echipamente militare grele la granița lor comună. Rusia, care a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014 și sprijină separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei într-un război de șapte ani și jumătate contra Kievului, a negat că ar planifica vreun atac și a cerut NATO să nu-i încalce propriile „liniile roșii”.

XS
SM
MD
LG