Linkuri accesibilitate

Kremlin: Putin și Erdogan n-au vorbit despre Ucraina la Astana


Astana, 13 octombrie 2022

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Recep Erdogan nu au discutat despre Ucraina la întâlnirea lor din Kazahstan pe 13 octombrie, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Înainte de întâlnirea celor doi lideri din capitala kazahă Astana, liderul turc a dat de înțeles că s-ar putea oferi să medieze noi tratative de pace între Ucraina și Rusia, spunând că diplomația ar putea oferi șansa unei „păci oneste”, care să oprească vărsarea de sânge.

„Subiectul unui acord ruso-ucrainean nu a fost discutat”, a spus Peskov, citat de agenția RIA. Președinția turcă nu a comentat deocamdată această declarație.

Turcia, care este membră a Alianței Nord-Atlantice, a rămas neutră în conflictul din Ucraina, abținându-se să se alăture sancțiunilor impuse de Occident Rusiei și menținând relații bune atât cu Moscova cât și cu Kievul. Turcii au găzduit două runde de tratative între cele două părți, dar ultima, care a avut loc în martie, nu a avut nici un rezultat.

Vorbind la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu membrii ai Adunării Parlamentare ONU, președintele Ucrainei Volodimir Zalenski a repetat pe 13 octombrie că nu va discuta cu președintele rus Vladimir Putin, explicând că diplomația cu liderii care nu respectă legislația internațională este imposibilă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG