Linkuri accesibilitate

Kremlinul a criticat ferm apelurile de a li se interzice rușilor intrarea în Occident


Kremlinul a criticat ferm apelurile mai multor lideri din UE și al președintelui Ucrainei de a li se interzice rușilor intrarea în Occident până ce Moscova nu pune capăt invaziei din Ucraina. Răspunsul Moscovei vine după după ce premierii Finlandei și Estoniei s-au pronunțat pentru a interzice acordarea de vize cetățenilor ruși și după ce s-a anunțat că armata franceză a interzis unor turiști ruși să viziteze o fortăreață medievală și un obiectiv turistic din apropiere de Paris care găzduiește arhive militare.

Câteva state din Uniunea Europeană, între care și Letonia, au oprit deja eliberarea de vize pentru cetățenii ruși, dând ca motiv războiul din Ucraina.

Într-un interviu pentru cotidianul american Washington Post, Zelenski a argumentat că ruşii ar trebui să fie forţaţi „să trăiască în propria lor lume până când îşi vor schimba filosofia".

„Indiferent ce fel de ruşi sunt, să-i faceţi să plece în Rusia", a cerut Zelenski citat de Washington Post. „Ei vor spune: 'Asta nu are nimic de-a face cu noi. Nu poate fi trasă la răspundere întreaga populaţie, nu?'. Ba poate. Populaţia a ales acest guvern şi nu se luptă cu el, nu se ceartă cu el, nu strigă la el", a adăugat Zelenski.

Kremlinul a calificat apelul președintelui ucrainean de a li se interzice rușilor intrarea în Occident. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că noile apeluri „nu pot fi văzute decât extrem de negativ”, și a avertizat că „orice încercare de a izola Rusia și pe ruși e un proces care nu are nici o perspectivă”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG