Linkuri accesibilitate

Kremlinul s-a declarat îngrijorat de soarta militarului rus condamnat la Kiev


Sergentul rus Vadim Shishimarin e escortat de poliție după ce a fost condamnat la închisoare pe viață, Kiev, 23 mai 2022.

Kremlinul s-a declarat îngrijorat de soarta militarului rus condamnat luni la Kiev la închisoare pe viață pentru crime de război, deși cu o săptămână înainte declarase că nu deține informații despre proces și nici nu știe cum ar putea ajuta.

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că Moscova este „fără îndoială îngrijorată de soarta cetățeanului ei”, și că va continua încercările de a folosi alte canale decât cele diplomatice, neavând acum o ambasadă la Kiev.

Potrivit agenției Interfax, Peskov a mai susținut că „soarta fiecărui cetățean rus este de cea mai mare importanță pentru noi”.

În momentul în care Peskov a comentat procesul soldatului rus Vadim Șișimarin, în vârstă de 21 de ani, tribunalul din Kiev nu pronunțase sentința. Ulterior, Șișimarin a fost condamnat la închisoare pe viață, fiind primul soldat rus găsit vinovat de crime de război în cursul actualei invazii ruse din Ucraina. Avocații soldatului au anunțat că vor face recurs.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG