Linkuri accesibilitate

Kuleba: situația de pe frontul din estul Ucrainei este chiar mai gravă decât se spune


Trupe ruse la Popasna, regiunea Luhansk, 26 mai 2022
Trupe ruse la Popasna, regiunea Luhansk, 26 mai 2022

Situația de pe frontul din estul Ucrainei este chiar mai gravă decât se spune, a declarat pe 26 mai ministrul de externe Dmitro Kuleba, în timp ce forțele rusești continuă să avanseze în Donbas. Kuleba a făcut afirmația în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri în direct cu utilizatorii Twitter, în care a mai spus că negocierile de pace cu Rusia nu au loc cu adevărat.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Malear, a declarat și ea într-o conferință de presă că luptele din Est au atins „intensitatea maximă”.

Premierul italian Mario Draghi, care a avut o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin pe 26 mai, a declarat că în timpul discuției nu a simțit nici măcar o umbră de speranță pentru pace. Draghi a declarat că a simțit, totuși, o disponibilitate din partea lui Putin de a încerca să găsească o soluție la criza alimentară internațională.

Potrivit Kremlinului, Putin i-a spus lui Draghi că Rusia „este pregătită să aducă o contribuție semnificativă la depășirea crizei alimentare prin exportul de cereale și îngrășăminte, cu condiția ca restricțiile motivate politic impuse de Occident să fie ridicate”.

Marea Britanie a acuzat imediat Rusia că „încearcă să șantajeze lumea”, insistând că ridicarea sancțiunilor sau orice alt gest împăciuitor sunt inacceptabile acum, pentru că nu ar face decât să-i întărească poziția lui Putin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG