Linkuri accesibilitate

La întoarcerea din țări „de risc”, în Germania se vor face obligatoriu teste de Covid-19


Aeroportul din Düsseldorf, Germania, iulie 2020
Aeroportul din Düsseldorf, Germania, iulie 2020

De sâmbătă, 8 august, în Germania, toți cei care se întorc acasă dintr-o călătorie într-o țară de risc trebuie să-și facă un test de Covid-19, care va fi gratuit. Regula se aplică tuturor călătorilor, cei care vin cu avionul se vor putea testa direct în aeroport, restul vor face testele în centre speciale sau la doctorul de familie.

În ultimele zile, în Germania a crescut mult numărul de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus: joi s-au raportat peste o mie de noi cazuri, cel mai mare număr din ultimele trei luni.

Franța înregistrează de asemeni o creștere îngrijorătoare a numărului de noi infecții, care a ajuns la aproape 1.700 miercuri. Ca urmare a relaxării măsurilor sanitare de protecție și a călătoriilor în vacanța de vară, numărul de cazuri de noi infectări a crescut procentual și în alte țări europene, cum ar fi Germania, Spania sau Belgia.

În Marea Britanie, închiderea parțială a economiei ca urmare a pandemiei de coronavirus a făcut ca peste 9 milioane de oameni să fie trimiși în șomaj tehnic. Aproape 3 milioane și-au pierdut locurile de muncă, intrând la șomaj de la izbucnirea pandemiei.

Italia a amenințat că va interzice zborurile Ryanair, acuzând compania de charter că nu respectă măsurile sanitare impuse pentru limitarea răspândirii Covid-19 în timp ce compania de transport Uber a anunțat joi că tot din cauza pandemiei, cifra de afaceri în al doilea trimetru al anului a scăzut cu 29%.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG