Linkuri accesibilitate

La București, premierul Gavrilița pledează pentru conectare rutieră


Premierul Natala Gavriliță a anunțat că în câteva zile se reia cursa de tren București – Chișinău.

Aflată într-o vizită joi, 9 decembrie, la București, unde s-a întâlnit cu noul premier român, liberalul Nicolae Ciucă, d-na Gavriliță a mai declarat că guvernul ei vrea să lege șoselele naționale de Autostrada Unirii și cea a Moldovei – două proiecte românești de infrastructură, care ar fi vitale pentru dezvoltarea regiunii de est a României dar și a R. Moldova dar care și-au pierdut mult din importanță în programul de guvernare al noii alianțe tripartite de la București, spun criticii.

Moldova fără autostrăzi - organizația „Moldova vrea autostradă”, 10 decembrie 2021
Moldova fără autostrăzi - organizația „Moldova vrea autostradă”, 10 decembrie 2021

Noul guvern „de mare coaliție” între liberali, social-democrați și UDMR „ a decis să schimbe (...) prioritățile din programul de investiții pentru infrastructura rutieră, astfel încât construcția celei mai importante autostrăzi pentru dezvoltarea economică a Moldovei a fost amânată după anul 2027”, scrie săptămânalul Newsweek România, într-un articol despre soarta autostrăzii A8 (Autostrada Unirii).

Iar istoricul Dorin Dobrincu, de la Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei remarca recent pentru Ziarul de Iași: „Este numită şi Autostrada Unirii, dar vedem că deocamdată nu uneşte nimic

Mai multe, în rubrica Lumea din jur de joi, 16 decembrie 2021.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG