Nu este clar care urmă să fie deznodământul acestui summit vizând reconcilierea, dar rezultatul anunțat a fost atât pentru Serbia cât și pentru Kosovo, progrese în relațiile țărilor respective cu Israelul.
Serbia a anunțat mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, până în luna iulie – a spus președintele Trump – în timp ce Kosovo și Israel se vor recunoaște, pentru prima dată, reciproc. Trump l-a sunat pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, în timpul summitului, împreună cu premierul din Kosovo, Avdullah Hoti.
În declarația israeliană se arată că Kosovo va deschide ambasada la Ierusalim, devenind astfel prima țară cu majoritate musulmană care ia o astfel de decizie. Israelul nu recunoscuse până acum Kosovo, care s-a desprins de Serbia în 2008, parțial pentru că nu a dorit să legitimeze recunoașterea Palestinei. Nu se știe de ce Netanyahu și-a modificat poziția.
Serbia, care descurajează recunoașterea statului Kosovo a anunțat că nu și-a modificat această poziție, semn că mai rămân încă multe chestiuni nerezolvate în raporturile bilaterale, după acest summit. Din perspectiva administrației Trump, după recunoașterea Israelului de către Emiratele Arabe Unite, eforturile continuă pentru extinderea numărului de țări cu majoritate musulmană care să facă același lucru, înainte de alegerile din noiembrie.
Anterior summitului, Serbia a exclus posibilitatea recunoașterii reciproce cu Kosovo, ceea ce ar fi fost un acord istoric, anunțat la Casă Albă. Cele două țări au semnat ceea ce Trump a caracterizat drept „un acord de normalizare a raporturilor economice”, dar președintele Serbiei, Aleksandar Vucic a spus că a semnat un acord bilateral cu Statele Unite, nu cu Kosovo.
Trimisul special al administrației, Richard Grenell a explicat ulterior că Serbia și Kosovo au semnat documente separate, aproape identice, în timp ce Trump a semnat un al treilea document prin care aprobă inițiativa. Consilierul prezidențial pentru securitate națională, Robert O’Brien a arătat că Serbia și Kosovo își vor suspendă, pe timp de un an, campaniile de nerecunoaștere, oferind astfel timp pentru continuarea negocierilor. Vucic și Hoti se deplasează acum la Brussels, eforturile Uniunii Europene fiind paralele cu cele americane.