Linkuri accesibilitate

La Chișinău are loc un nou protest împotriva anulării alegerilor pentru Primărie (VIDEO)


Demonstrația e organizată de așa-numita Mișcare de rezistență națională

În Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău are loc un nou protest împotriva anulării alegerilor pentru Primărie, câștigate de Andrei Năstase, candidatul Platformei DA.

La Chișinău are loc un nou protest împotriva anulării alegerilor pentru Primărie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00
Link direct

Demonstrația e organizată de așa-numita Mișcare de rezistență națională, din care fac parte Platforma DA, PAS, alte partide de opoziție și personalități ale societății civile.

Corespondenta Europei Libere relatează că „poliția a amenajat două centre de informare pentru cei care vor veni în Piață și le recomandă participanților să protesteze pașnic. Să nu se lase atrași în acțiuni provocatoare.

Organizatorii, așa-numita Mișcare de rezistență națională, au anunțat că protestatarii au trei revendicări: validarea alegerilor locale, anularea sistemului mixt de vot pentru alegerile generale din toamnă și deschiderea de dosare penale celor șapte judecători care au invalidat alegerile locale din municipiul Chișinău.

Organizatorii au îndemnat cetățenii să formeze la nivel local așa-numite celule de rezistență, să se mobilizeze și să participe la protest.

Alexandru Slusari, unul din liderii Platformei Demnitate și Adevăr a declarat postului nostru de radio că proprietarii mai multor firme de transport privat ar fi fost intimidați.

Slusari a explicat să s-a stabilit ca protestul să înceapă la ora 14.00 pentru ca oamenii să reușească să ajungă în centrul capitalei moldovene și cu transportul public.

În ajun, un grup de activiști din Chișinău a ieșit în stradă să cheme oamenii la demonstrație, explicând de ce este necesar să participe la protest.

Judecând după inscripțiile afișate de protestatari, oamenii au venit din diferite colțuri ale țării, bunăoară din Drochia, Fălești, Nisporeni, Căușeni, Ștefan-Vodă sau Ungheni.

Cei cu care am reușit să stăm de vorbă spun că au venit să-și exprime nemulțumirea față de invalidarea alegerilor din Chișinău, dar și îngrijorarea lor față de soarta viitoarelor alegeri parlamentare. Câțiva manifestanți veniți tocmai din Ocnița, se întrebau cum este posibil să fie anulată voința alegătorilor din municipiul Chișinău.

O luptă pentru apărarea democrației, astfel văd mulți demonstrația de azi.

Inspectoratul general al poliției a amenajat aici, în PMAN, centre de dialog și puncte de acordare a primului ajutor medical. Polițiștii stau aliniați la câțiva metri unul de altul în fața Guvernului, dar sunt într-un număr mult mai mare în spatele clădirii, acolo unde pot fi văzute mai multe autobuze și microbuze.

Europa Liberă va relata toată ziua despre protestul de la Chișinău, la radio, în buletinele de știri de la 15:00 și 18:00. Pe pagina de internet găsiți relatări, galerii foto și video iar pe Facebook vor fi și transmisiuni în direct din PMAN.

Opinia dvs.

Arată comentarii

Infografic electoral

XS
SM
MD
LG