Linkuri accesibilitate

La Conferința de la Lugano se va discuta despre reconstrucția Ucrainei


Lideri din zeci de țări și organizații internaționale se vor întâlni pe 4 iulie în orașul elvețian Lugano, unde vor încerca să elaboreze o foaie de parcurs pentru reconstrucția Ucrainei, în timp ce eforturile de război ale Rusiei continuă să facă ravagii.

Printre cei care vor participa la conferința Lugano care va dura două zile se așteaptă să se numere premierul ucrainean Denis Șmihal și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, care va participa virtual, a avertizat că munca care urmează doar în zonele care au fost eliberate este „cu adevărat colosală”. „Este necesar nu doar să reparăm tot ceea ce ocupanții au distrus, ci și să creăm o nouă fundație pentru viețile noastre: sigură, modernă, confortabilă, accesibilă", a declarat el într-un discurs la sfârșitul zilei de 3 iulie.

Sute de miliarde de euro vor fi necesare pentru a finanța reconstrucția infrastructurii distruse a Ucrainei. Se așteaptă ca reuniunea să se încheie cu o declarație comună intitulată „Declarația de la Lugano”.

XS
SM
MD
LG