Linkuri accesibilitate

La conferința de presă anuală, președintele Putin asigură că se va ajunge la un acord cu Ucraina privind tranzitul gazului


Președintele rus Vladimir Putin în timpul conferinței de presă, 19 decembrie 2019.

Președintele Rusiei Vladimir Putin a început conferința sa de presă anuală, la care, potrivit informațiilor Kremlinului, participă un număr record de jurnaliști. Aproape 1.900. Este în al 15-lea an în care Vladimir Putin organizează aceste întâlniri maraton cu jurnaliști și cu publicul, un exercițiu propagandistic menit să întărească imaginea liderului de la Kremlin. Conferința de presă este organizată cu grijă și durează mai multe ore.

Răspunzând la una din întrebări, președintele Putin a spus că el crede că se va ajunge la o înțelegere legată de tranzitul de gaz prin Ucraina.

Președintele Putin a abordat și problema încălzirii globale, și pe cea a suspendării pentru patru ani a sportivilor ruși de la competițiile internaționale.

Putin a declarat că Rusia se încălzește de peste două ori mai repede decât media globală. El a spus că încălzirea globală poate amenința orașele și orașele arctice rusești și a afirmat că Rusia a respectat acordul de la Paris menit să încetinească încălzirea globală. Acord din care Statele Unite, sub președintele Donald Trump, s-a retras unilateral.

În ce privește suspendarea sportivilor ruși de la olimpiadele și alte evenimente sportive internaționale timp de patru ani, Putin a declarat că Agenția Mondială Antidoping (WADA) a acționat în mod nedrept.

Potrivit sondajelor de opinie efectuate de Centrul independent Levada conferința de presă din acest an are loc pe fundalul unei pierderi constante de popularitate din partea președintelui: 10% în doi ani, deși marea majoritate este în continuare mulțumită de modul cum conduce țara.

Anul acesta au avut loc proteste în multe părți din Federația Rusă, proteste soldate cu sute de arestări . Mai mulți activiști politici și civici au fost condamnați la amenzi, sentințe cu închisoare sau cu suspendare.

XS
SM
MD
LG