Linkuri accesibilitate

La Habarovsk, din cauza protestelor, autoritățile vor să reintroducă carantina


Proteste la Habarovsk, al doilea oraș ca mărime în orientul îndepărtat al Rusiei

La Habarovsk, în al doilea oraș ca mărime din orientul îndepărtat al Rusiei, după mai multe zile de proteste, cauzate de reținerea guvernatorului Serghei Furgal, autoritățile au anunțat despre posibila reintroducere a regimului strict de carantină în întreaga regiune. Motivul oficial este criza de paturi din spitalele în care sunt tratați bolnavi de COVID-19.

Potrivit autorităților din Habarovsk, circa 90% din locurile din spitale sunt ocupate la ora actuală de bolnavi cu coronavirus, iar numărul acestora crește vertiginos.

Acum două zile, site-ul stopkoronavirus.ru prezenta însă cu totul alte date, anunțând că doar circa 65% din paturile în regiune sunt ocupate de pacienții cu COVID-19.

Opțiunea de a reintroduce în regiunea Habarovsk un regim sever de carantină va fi discutată în cadrul unei ședințe a grupului operativ pentru combaterea pandemiei, a anunțat vineri vicepreședintele guvernului pentru afaceri sociale, Iuri Minaev.

Demonstrațiile pașnice au început la Habarovsk pe 11 iulie și au surprins prin amploarea lor, zeci de mii de oameni ieșind în stradă după arestarea guvernatorului regiunii, Serghei Furgal, acuzat de organizarea unor asasinate, cu peste 15 ani în urmă. Simpatizanții politicianului, foarte popular în regiune, cer atât eliberarea sa, dar și demisia președintelui rus Vladimir Putin.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG