Linkuri accesibilitate

La Procuratură a fost prezentat un nou video în care Igor Dodon ar spune că-i raportează mereu lui Putin


Deputații Iurie Reniță de la PPDA și Lilian Carp de la PAS au prezentat vineri noi secvențe video de la întâlnirea de anul trecut a președintelui Igor Dodon cu liderul pe atunci al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc și cu Serghei Iaralov, unul din oamenii săi de încredere, informează agenția IPN.

Parlamentarii cer procurorului general Alexandru Stoianoglo investigarea imaginilor pentru a vedea dacă înregistrările video difuzate în spațiul public sunt autentice și dacă ar fi suficiente probe legale pentru tragerea la răspundere penală a președintelui țării pentru „trădare de patrie”. Potrivit sursei citate, în secvență se aude cum Igor Dodon spune că tot timpul îi scrie note președintelui rus, Vladimir Putin.

Iurie Reniță susține că a primit aceste imagini prin poștă, la fel ca și imaginile anterioare.

Potrivit deputatul PAS, Lilian Carp, secvențele video ar fi în posesia Procuraturii Generale și a dat asigurări că acestea nu sunt montate. „Un șef de stat face rapoarte despre situația politică din Republica Moldova. Procuratura și Serviciul de Informații de Stat sunt obligate în aceste condiții să se autosesizeze și să vadă dacă Igor Dodon nu este pericol de stat”, a spus deputatul.

Reamintim că, la mijlocul lunii mai, Iurie Reniță a publicat o secvență video cu aceiași participanți. În video, Vladimir Plahotniuc îi înmânează o pungă neagră șefului statului, în care se presupune că ar fi fost bani. Președintele a spus atunci că imaginile sunt trucate. În data de 25 mai, Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele înregistrărilor. Procesul penal a fost inițiat în baza denunțurilor depuse de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, și deputatul Iurie Reniță.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG