Linkuri accesibilitate

La vama Leușeni-Albița camioanele circulă normal


Cozile de camioane au dispărut de la punctele de trecere ale frontierei dintre R. Moldova și România, deși control vamal comun la trecerea Leușeni – Albița nu s-a materializat miercuri, pentru că partea română nu reacționase.

Reprezentanții Poliției de Frontieră declarau însă pentru TV8 că acest punct comun este pregătit și și-ar putea începe oricând activitatea.

Se pare că traficul a fost însă fluidizat odată cu mărirea numărul de vameși la punctele de control din ambele țări, relatează presa de la Chisinau.

Joi dimineață, Ministerul de Interne informa că la punctul de trecere Leușeni nu mai sunt camioane în așteptare, relatează Moldopres. La postul Cahul-Oancea erau în așteptare 3 camioane, la Giurgiulești-Galați erau 8 camioane și la Giurgiulești-Reni aștptau 10 camioane.

Cozile imense de camioane, atestate în ultimele zile, erau una din consecințele războiului din Ucraina, care a dus la blocarea porturilor ucrainene la Marea Neagră, ceea ce a forțat ca toată activitatea de import-export să fie redirecționată pe șosele și căile ferate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG