Linkuri accesibilitate

La Washington, trilioanele care vor fi investite în infrastructură tulbură apele în Partidul Republican


Ziua de vineri a fost una de bun augur pentru președintele Biden a cărui popularitate, în acest moment al președinției sale, este cea mai scăzută între președinții americani la care o astfel de statistică există, cu o singură excepție – predecesorul său Donald Trump.

Legea pentru refacerea infrastructurii tulbură apele în Partidul Republican
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:45 0:00
Link direct

Vineri Camera Reprezentanților a aprobat, după luni de zile de conflict, în rândurile Partidului Democrat, de guvernământ un proiect de lege pentru refacerea infrastructurii, în valoare de 1,2 trilioane de dolari, care anterior fusese aprobat de Senat, cu un vot bipartizan. În Cameră, treisprezece republicani au votat cu democrații, ceea ce nu ar fi fost neobișnuit în anii 80 sau înainte, dar reprezintă un risc politic, în America polarizată a acestui început de mileniu. Fără ei și ținând cont de rezervele stângii Partidului Democrat, proiectul era în pericol și odată cu el și șansele democraților de a-și revitaliza oferta politică pentru alegerile de anul viitor, în care controlul asupra legislativului va fi decis.

Grupul republican care a votat pentru lege include membrii care nu mai candidează anul viitor, dar și alții care o vor face. Unii dintre ei au votat pentru punerea sub acuzare a lui Trump, în Cameră, în timpul mandatului acestuia, alții nu. Explicația unora dintre ei este că și-au dorit să reducă influența stângii democrate, neutralizându-i încercarea de a bloca acest proiect și a-l pune în legătură cu un altul, care cuprinde o investiție masivă în ajutor social. Acesta este un argument de calcul politic. Unul dintre deputații republicani, Dan Bacon din Nebraska a explicat votul arătând că a făcut-o pentru că i s-a părut că aceasta este opțiunea normală, ținând cont de cât de importantă este refacerea infrastructurii. Este un argument care aduce aminte de anii în care Congresul era locul în care coalițiile se formau și desfăceau și în funcție de substanța legislației și ținând cont de faptul că partidele în America sunt la rândul lor coaliții largi. Bacon a explicat că, în ciuda presiunilor la care a fost supus din partea conducerii republicane, alegătorii săi din circumscripție – fermieri, lucrători din sindicate și firme economice – sânt în mare majoritate, pentru această legislație.

Marjorie Taylor
Marjorie Taylor

Marjorie Taylor, deputata ultra-conservatoare din Georgia, a amenințat că va organiza opoziție la deputații republicani care au votat cu democrații, în preliminariile de anul viitor, dar mulți dintre cei care mai candidează o fac în circumscripții care le sunt favorabile și au un risc politic redus.

XS
SM
MD
LG