Linkuri accesibilitate

Laboratorul social | Psihologia umorului: Ce spun glumele pe care le facem despre noi 


Psihoterapeuta Rodica Pascari și jurnalista Victoria Coroban
Psihoterapeuta Rodica Pascari și jurnalista Victoria Coroban

Prin ce se deosebesc glumele făcute de oameni de cele făcute de inteligența artificială, dar și ce spun glumele pe care le facem despre noi ca indivizi și ca societate. Descoperă psihologia umorului, legătura dintre umor și political correctness și cum se schimbă glumele de la o generație la alta. 

Cum crezi, ce este mai complicat: să faci glume sau să le înțelegi? De ce oare depinde capacitatea noastră de a face și de a înțelege glume? În acest episod din „Laboratorul social”, psihoterapeuta Rodica Pascari explică psihologia umorului. Ce au oamenii diferit față de inteligența artificială când vine vorba de umor, dar și ce spun glumele pe care le facem despre noi ca indivizi și ca societate.

Psihologia umorului: Ce spun glumele pe care le facem despre noi 
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:43:05 0:00

De asemenea, Rodica Pascari explică la ce ne folosește umorul și când umorul poate fi dăunător. Explorăm legătura dintre glume și stereotipuri, în ce măsură umorul perpetuează sau combate stereotipurile. Vedem care e legătura dintre inteligență, maturitate emoțională și umor și care sunt glumele preferate ale moldovenilor, dar și cum acestea s-au schimbat de-a lungul timpului.

„Laboratorul social” poate fi găsit și pe Apple Podcasts, Google Podcasts și YouTube. Peste hotare, podcastul este accesibil și pe Spotify.

  • 16x9 Image

    Victoria Coroban

    Îmi place să observ oamenii, procesele și fenomenele din societate. Primele emisiuni radio în direct le-am realizat la vârsta de 15 ani la Nisporeni. După ce am absolvit facultatea de jurnalism la Universitatea din București am lucrat în producție de film și management cultural. În 2011 am revenit în radio odată cu lansarea Radio România Chișinău, unde am făcut emisiuni pe subiecte sociale. Din noiembrie 2022 realizez podcastul „Laboratorul social” la Europa Liberă. 

XS
SM
MD
LG