Linkuri accesibilitate

Laura Codruța Kovesi: „Sigur că am făcut și greșeli, dar niciodată nu am încălcat legea în mod intenționat”


Laura Codruța Kövesi

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, recunoaște că a făcut și greșeli în activitatea de la DNA, însă protocolul secret cu SRI nu a fost una dintre ele. Kovesi explică și care a fost utilitatea acestui protocol: instituțiile publice trebuie să acționeze la fel ca infractorii – rapid și eficient.

Laura Codruța Kovesi a vorbit, într-un interviu mai larg acordat pentru Europa Liberă, și despre perioada cât a fost șefă la DNA.

„Nu sunt un om perfect, deși când deții o funcție așa de importantă, îți dorești să faci totul perfect. Pentru că tot ceea ce faci, faci cu oameni. Și nu există oameni perfecți. Sigur că am făcut și greșeli, dar niciodată nu am încălcat legea în mod intenționat. Poate că una dintre greșeli a fost că trebuia să comunic mai mult, să explic mai mult anumite lucruri. Poate că anumite măsuri trebuiau luate mai din timp”, a spus Kovesi.

Protocolul secret încheiat între parchet și SRI nu a fost o greșeală, consideră Laura Codruța Kovesi, pentru că la vremea respectivă singura instituție autorizată să facă interceptări în dosarele penale era SRI.

„Dacă mă întrebați de protocol, acela nu a fost o greșeală. A fost un instrument care era absolut necesar la acel moment. Lumea uită că, în 2009, niciun procuror din România nu putea să pună în aplicare o autorizație de interceptare”.

Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG