Linkuri accesibilitate

Lenta.ru a postat pentru scurt timp pe 9 mai articole critice la adresa lui Putin și a guvernului rus


Pagina principală de la Lenta.ru cu titluri anti-război
Pagina principală de la Lenta.ru cu titluri anti-război

Unul dintre cele mai importante site-uri de știri din Rusia, Lenta.ru a postat pentru scurt timp pe 9 mai articole critice la adresa președintelui Vladimir Putin și a guvernului său, pe fundulul unei politici media tot mai represive, care nu permite existența unei prese independente sau relatări despre războiul din Ucraina.

În timp ce președintele rus Vladimir Putin își rostea discursul de Ziua Victoriei în Piața Roșie, pe Lenta.ru s-au put citi articole cu titluri ca: „Putin a pornit cel mai sângeros război din secolul 21” sau „Putin s-a transformat într-un dictator paranoic”. Fiecare articol era însoțit de textul: „Acest articol nu a fost autorizat de conducerea noastră, iar editorii noștii vor lua picioare în fund din partea administrației prezidențiale”.

Igor Poliakov și Alexandra Miroșnikova, redactori la Lenta.ru au declarat ulterior că ei au postat articolele și știu deja că și-au pierdut locurile de muncă. „Așa ne-a dictat conștiința” a mai spus Poliakov, citat de „Mediazona” și „The Insider”.

XS
SM
MD
LG