Linkuri accesibilitate

Licitația la Aeroportul Internațional Chișinău va fi relansată cu alte condiții


Aeroportul Internațional Chișinău și Agenția Proprietății Publice au scos la licitație spațiile cunoscute ca Zonă Sterilă și Zonă Duty Free.
Aeroportul Internațional Chișinău și Agenția Proprietății Publice au scos la licitație spațiile cunoscute ca Zonă Sterilă și Zonă Duty Free.

Licitația la Aeroportul Internațional Chișinău va fi organizată cu schimbarea condițiilor. O propunere în acest sens a înaintat Agenția Proprietății Publice, după ce în ultima etapă a licitației anterioare a depus actele doar o singură companie.

Astfel, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume, instituția propune ajustarea caietului de sarcini prin: includerea explicațiilor suplimentare și mai detaliate ale criteriilor, fără a lăsa loc de interpretări; reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, drept recomandare de la 10 la 7; divizarea licitației în 2 loturi distincte, pe domenii, un lot pentru Travel Retail (magazine) și un alt lot pentru Food and Beverages (restaurante).

Totodată, se va propune extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani pentru compania câștigătoare.

Licitația va fi inițiată din momentul modificării legislației cu privire la bunurile nepasibile de privatizare.

Până în prezent, au fost organizate fără succes două licitații pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Ultima a fost suspendată pe 16 aprilie, din motiv că singura companie înregistrată în competiție, Lagardere Travel Retail, nu a furnizat toate documentele necesare pentru a se califica în etapa finală.

📰 Europa Liberă este și pe Google News

XS
SM
MD
LG