Linkuri accesibilitate

Liderii G7 spun că Putin s-a plasat de „partea greșită a istoriei” prin atacul asupra Ucrainei


Grupul celor Șapte (G7) a calificat invazia Rusiei în Ucraina drept o „amenințare gravă” la adresa ordinii globale și spune că președintele rus Vladimir Putin s-a pus de partea greșită a istoriei prin lansarea unui război în Europa.

Declarația G7 a fost difuzată în urma reuniunii virtuale de urgență a grupului, pe 24 februarie, după ce acțiunea militară a Rusiei a stârnit indignare și condamnări în întreaga lume.

G7 a declarat că este „pregătit să acționeze” în ceea ce privește posibilele întreruperi ale aprovizionării cu energie și s-a declarat pregătit să sprijine cu asistență umanitară valul așteptat de refugiați și persoane strămutate.

Președintele american Joe Biden, care intenționează să vorbească de la Casa Albă despre noul conflict din Ucraina la ora 12:30 (ora locală), a participat la reuniune alături de omologii săi din celelalte țări G7 - Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia.

Între timp, și Uniunea Europeană a anunțat că își intensifică răspunsul la invazia Rusiei în Ucraina și va impune noi sancțiuni „care vor avea consecințe masive și severe asupra Rusiei pentru acțiunile sale”, potrivit copiei unui proiect de declarație a Consiliului European obținut de RFE/RL.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG