Linkuri accesibilitate

Președintele cecen Kadîrov se autosuspendă „temporar” din funcție


Ramzan Kadîrov (centru) la o reuniune a Consiliului de Stat al Federației Ruse, la Kremlin, 26 decembrie 2019
Ramzan Kadîrov (centru) la o reuniune a Consiliului de Stat al Federației Ruse, la Kremlin, 26 decembrie 2019

Liderul Ceceniei din Caucazul de Nord al Federației Ruse Ramzan Kadîrov, a părăsit temporar funcția din cauza a ceea ce el a numit „incapacitatea sa temporară”.

Ordinul lui Kadîrov din 13 ianuarie a fost plasat pe site-ul guvernului cecen.

"Îi încredințez președintelui guvernului Republicii Cecenia, lui Muslim Magomedovici Khuciev să îndeplinească îndatoririle de șef al Republicii cecene din 13 ianuarie 2020 pentru perioada incapacității mele temporare", se arată în document, fără a da niciun fel alte detalii.

În februarie anul trecut, Kadîrov l-a lăsat pe Khuciev în locul său exact din același motiv. Formularea documentului din 11 februarie 2019 nu diferă de cel de acum.

Știrile de acest gen provoacă, de obicei, o mulțime de zvonuri în regiune deoarece Kadîrov este cunoscut pentru guvernarea sa autoritară.

Grupurile pentru drepturile omului afirmă că Kadîrov a creat un climat de impunitate pentru forțele de securitate din regiune. În opinia lor, Kadîrov este în cele din urmă responsabil pentru abuzurile împotriva adversarilor politici care includ răpiri și dispariții forțate, tortură și omoruri extrajudiciare.

Criticii de la Kremlin spun că Putin nu ia în seamă aceste abuzuri și încălcări ale Constituției Ruse, deoarece se bazează pe fostul comandant rebel pentru a controla regiunea și mișcările separatiste din Cecenia, regiune unde au avut loc două războaie devastatoare post-sovietice și o insurgență islamistă care s-a răspândit în alte regiuni musulmane în mare parte din Caucazul de Nord.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG