Linkuri accesibilitate

Liderul fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, l-a acuzat de „dezertare” pe premierul demisionar Ion Chicu


Premierul demisionar Ion Chicu (arhiva)
Premierul demisionar Ion Chicu (arhiva)

Liderul fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, l-a acuzat de „dezertare” pe premierul demisionar Ion Chicu după anunțul acestuia că nici el, nici ministrul finanțelor sau alți miniștri nu acceptă să asigure interimatul la șefia guvernului, după 31 decembrie. Grosu le-a vorbit jurnaliștilor în urma discuțiilor purtate luni de fracțiunea sa cu noua președintă, Maia Sandu, fosta lideră a PAS, pe marginea dizolvării parlamentului și convocării de alegeri anticipate.

Premierul Chicu, care a anunțat demisia guvernului pe 23 decembrie, ar fi aplicat tactica „pământului pârjolit”, concediind în prealabil mai mulți secretari de stat, pentru a împiedica un interimat coerent și a provoca o discuție despre nevoia unui guvern de tranziție, a mai spus Grosu.

El susține însă că orice discuție despre un asemenea guvern poate amâna anticipatele și este o „capcană” pe care partidul său va căuta să o evite. Chicu nu a răspuns deocamdată acestor critici. PAS și președinta Maia Sandu pledează pentru alegeri parlamentare imediat ce va fi legal posibil, după 17 martie, sau după 90 de zile de la demisia guvernului precedent.

XS
SM
MD
LG