Linkuri accesibilitate

Liderul sirian Bashar al-Assad a depus jurămîntul pentru un nou mandat de președinte


Bashar al-Assad la ceremonia de investire, 17 iulie, 2021.

Liderul sirian Bashar al-Assad a depus jurămîntul pentru un al patrulea mandat de șapte ani în funcția de președinte în urma alegerilor din luna mai pe care opozitia nu le recunoaște, considerăndu-le fraudate masiv.

„Ați demonstrat, prin conștientizarea și atașamentul național, că oamenii nu fac compromisuri cu privire la hotărârea lor în apărarea drepturilor lor, indiferent de trucurile colonialistilor”, a spus Assad.

Potrivit rezultatelor considerate oficiale, Assad ar fi câștigat 95,1% din voturi la alegerile din 26 mai, care au avut loc doar în părțile controlate de guvern ale țării macinate de peste 10 ani de un devastator război civil.

Aproape jumătate din populația dinainte de război a fost strămutată sau a fugit în străinătate. Aproape jumătate de milion de oameni au fost uciși și zeci de mii sunt dați dispăruți.

Potrivit cifrelor ONU, 80% din populație trăiește în sărăcie. Inflația este mare, iar moneda națională este în cădere liberă.

Aproximativ 40% din Siria este în afara controlului guvernamental. Guvernul lui Assad este susținut de Rusia și Iran, ambele au trimis forțe militare și asistență pentru întări trupele guvernamentale pe tot parcursul conflictului.

Assad a condus Siria din 2000, după moartea tatălui său, care a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1970.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG