Linkuri accesibilitate

Moscova a agreat numirea lui Lilian Darii ca ambasador al R. Moldova în Rusia (Kommersant)


Lilian Darii, ambasadorul Republicii Moldova în Belgia și însărcinat cu relațiile cu NATO , Bruxelles, octombrie 2019.

Diplomatul Lilian Darii va fi următorul ambasadorul al Republicii Moldova la Moscova, potrivit ziarul rus Kommersant, care citează surse diplomatice de la Moscova. Rusia și-au dat acordul încă de pe 25 noiembrie ca Lilian Darii să fie trimis la Moscova în calitate de ambasador.

Lilian Darii este un diplomat de carieră în vârstă de 51 de ani. A fost din 2018 ambasador al Republicii Moldova în Belgia, Luxemburg și la NATO.

Citește: Lilian Darii: „NATO este gata să ofere R. Moldova ceea ce R. Moldova este gata să solicite de la NATO”

Publicația rusă Kommersant scrie că Darii este un susținător ferm al apropierii țării de Uniunea Europeană. El a vorbit la în cadrul întâlnirilor OSCE despre „anexarea ilegală a Crimeii” de către Rusia, acțiune pe care a condamnat-o.

Darii a început să lucreze în Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova la sfârșitul anilor ’90. Are experiență de lucru în Rusia – în 2000-2001 a fost membru al grupului de asistență OSCE în Cecenia. A deținut funcția de șef al Departamentului de cooperare multilaterală din cadrul ministerului, apoi postul de viceministru de externe, relatează Anticorupție.md.

Poziția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă este vacantă încă din luna august, după scandalul în care a fost implicat fostul ambasador Vladimir Golovatiuc, acuzat hărțuire sexuală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG